Web Analytics Made Easy - Statcounter

امتداد - پنج‌شنبه ۱۹ تیرماه مهم‌ترین گام اجرایی یکی از پیچیده‌ترین و بزرگ‌ترین پروژه‌های فناوری اطلاعات صنعت بانکی کشور انجام شد؛ استقرار کربنکینگ جدید بانک سپه در شرایطی که ادغام پنج بانک دیگر نیز در بانک سپه در حال انجام است.

به گزارش پایگاه خبری امتداد ،  بانک سپه از مدت‌ها قبل به دنبال ارتقاء سامانه‌های خود بود که از دلایل مهم آن بهره‌مندی این بانک از فناوری‌های جدید، یکپارچگی هر چه بیشتر سامانه‌ها و خدمات و افزایش کیفیت و سطح اطمینان سامانه‌ها بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اجرای این پروژه به داتین واگذار شده است که از اسفند ۱۳۹۷ با امضای قرارداد میان بانک سپه و این شرکت رسما آغاز شد و پس از گذشت ۱۵ ماه، پنج‌شنبه ۱۹ تیرماه مهم‌ترین گام اجرایی این پروژه برداشته شد. با احمد سلمانی آرانی مدیرعامل شرکت رایانه خدمات امید درباره این مهاجرت صحبت کردیم. همچنین با مهدی رضایی معاون یکی از شعب بانک سپه نیز درباره وضعیت سرویس‌دهی امروز بانک گفت‌وگویی داشتیم که در ادامه می‌خوانید.

سامانه بانکداری متمرکز امید در وضعیت نسبتاً پایداری قرار دارد

به گفته احمد سلمانی آرانی مدیرعامل شرکت امید سپه، اطلاعات مربوط به مشتریان بانک سپه، سپرده‌ها و انواع کارت‌ها به سامانه جدید بانک انتقال یافته و سرویس‌های مرتبط با آن‌ها از ابتدای روز جاری فعال بوده و در حال خدمت‌رسانی به مشتریان است. او توضیح داد: «با توجه به انتقال اطلاعات سیستم قدیم بانک سپه به سیستم جدید، از تاریخ ۲۱ تیرماه ۹۹ سیستم‌های جدید با اطلاعات واقعی که تماما از سیستم قدیم منتقل شده است، در حال ارائه خدمت به مشتریان بانک سپه هستند.»     مدیرعامل شرکت امید سپه با اشاره به ابعاد عظیم پروژه، گفت: «با توجه به ابعاد عظیم پروژه، برخی اختلال‌ها پیش‌بینی شده بود که خوشبختانه به لطف الهی و به مدد مدیریت مناسب و تلاش همکاران، بسیاری از آن‌ها اتفاق نیافتاد و سیستم با کارایی قابل قبولی بهره‌برداری شد. در حال حاضر بنا به درخواست بانک سپه، برخی از سرویس‌ها ازجمله صدور انواع کارت موقتا قطع بوده که انشالله پس از رسیدن سامانه به ثبات نسبی این خدمات نیز در روزهای آتی به مشتریان بانک سپه ارائه خواهد شد.»   طبق صحبت‌های سلمانی آرانی، در حال حاضر سامانه بانکداری متمرکز امید در وضعیت نسبتا پایداری قرار داشته و سامانه شعب و سامانه‌های غیرحضوری بانک در حال خدمت‌رسانی به مشتریان است و به‌طور کلی در حال طی کردن دوره گذار به منظور رسیدن به پایداری کامل سامانه بانکداری متمرکز امید هستیم.   وضعیت شعب بانک سپه بعد از مهاجرت

مهدی رضایی معاون یکی از شعب بانک سپه با بیان اینکه حدود ۱۸ ماه پیش پروژه مهاجرت بانک سپه به کربنکینگ جدید شروع شد به راه پرداخت توضیح داد: « طی این دوره استقرار اقدامات فراوانی در راستای ارزیابی و شناخت وضعیت قبلی بانک، آماده‌سازی داده‌ها و ویژه‌سازی و اختصاصی‌سازی فرایندها در پلتفرم انتخاب شده به‌عنوان کربنکینگ جدید، صورت گرفته است. از شش ماه پیش تاکنون نیز مانورهای عملیاتی گسترده با هدف تکامل سامانه و درک هر چه بهتر رابط و نحوه کاربری این ابر سامانه در کلیه سطوح بانک و با داده‌های آزمایشی اجرا شده است. این مانورها با سازماندهی گسترده و برنامه‌ریزی دقیق در کلیه شعب بانک سپه اجرا می‌شدند و هر بار با نتایج ارزشمندی که به دست می‌آمد، این پروژه بسیار پیچیده و سنگین به موفقیت در اجرای نهایی نزدیک می‌شد.»   طبق صحبت‌های معاون شعبه بانک سپه، روز پنج‌شنبه ۱۹ تیرماه زمان پایان فعالیت سامانه بانکداری پیشین بانک سپه در اکثر بخش‌های اصلی عملیات ریالی بود. «از عصر پنج‌شنبه با اطلاع‌رسانی قبلی به مشتریان و بسترسازی‌های لازم، تمامی سرویس‌های مستقر روی سوییچ قبلی غیرفعال و برچیده شد و عملیات استقرار تمام سرویس‌ها بر سوییچ داتین آغاز شد که در عمل متخصصین فناوری اطلاعات در بانک سپه، شرکت رایانه خدمات امید و شرکت داتین موفق شدند این اقدام حساس و مهم را در کمتر از ۲۴ ساعت با موفقیت به اتمام برسانند. به‌طوری که تمامی زیرساخت‌های عملیات پرداخت و مجموعه فعالیت‌های شتاب مجددا از کمی پیش از ظهر روز جمعه ۲۰ تیرماه از سر گرفته شد. همچنین به منظور حصول اطمینان از آمادگی کافی برای ارائه خدمات کلیدی به مشتریان، پرسنل شعب بانک سپه همگی عصر روز جمعه در محل کار خود حاضر شده و این بار آزمون‌ها در محیط عملیاتی کاملا واقعی را اجرا کردند.»   رضایی با اشاره به اینکه این تست‌ها با درصد قابل‌قبولی موفقیت‌امیز بودند، توضیح داد: «سرویس‌هایی که امروز باید لانچ می‌شدند امتحان خود را خوب پس دادند و سیستم از پایداری خوبی برخوردار بود. در روز جمعه کماکان برخی سرویس‌های خاص و مهم در دسترس نبودند، به طور مثال سرویس‌های حوزه چک اما با تلاش‌ بدون توقف تیم‌های فنی تا صبح امروز در دسترس قرار گرفتند. بسیاری از ایرادهای مشاهده شده از صبح امروز تا ظهر رفع شدند و حدود ساعت ۱۲ امروز سامانه جامع بانکی امید به وضعیت کاملا پایدار و قابل قبولی رسید. من اکنون به‌عنوان یک بانکدار که زمینه‌ی تحصیل و فعالیت در حوزه مهندسی نرم‌افزار را دارم، معتقدم یکی از بزرگ‌ترین و پیچیده‌ترین پروژه‌های نرم‌افزاری تاریخ کشور پس از ماه‌ها تلاش امروز به مرحله اجرای موفقی رسید. بانک سپه اکنون یکی از بهترین زیرساخت‌های بانکداری را در اختیار دارد.»

منبع: امتداد نیوز

کلیدواژه: سامانه بانکداری شعب بانک سپه سامانه ها سرویس ها پنج شنبه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.emtedadnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «امتداد نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۰۷۲۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد ۲۸.۲ درصدی تسهیلات بانکی در ۱۴۰۲/ رقم رشد نقدینگی ۲۴.۳ درصد در پایان سال ۱۴۰۲

مدیرکل اقتصادی بانک مرکزی با اشاره به رشد ۲۸.۲ درصدی تسهیلات‌دهی بانک‌ها علی‌رغم کنترل و کاهش رشد نقدینگی و پایه پولی در سال ۱۴۰۲ گفت: این رشد بیانگر تسهیلات‌دهی قابل قبول بانک‌ها است

به گزارش مشرق، با اعلام بانک مرکزی، جعفر مهدی‌زاده در خصوص برنامه‌های تامین مالی در سال جاری اظهار داشت: با هماهنگی دستگاه‌های ذی‌ربط مانند وزارت صمت، وزارت جهاد کشاورزی، وزارت راه و شهرسازی و... یک سری «اولویت‌های تسهیلات‌دهی» و «بسته‌های تامین مالی» پیش‌بینی شده که هم اکنون در دولت در حال بررسی است و به‌زودی تصویب و ابلاغ می‌شود.

وی با بیان اینکه این اولویت‌بندی می‌تواند نقشه راه شبکه بانکی برای سال جاری باشد، خاطرنشان کرد: در دو سال گذشته بحث «تسهیلات زیر خط بانک‌ها» هم پیگیری شده است و اوراق گام، اعتبار اسنادی داخلی ریالی و... مولفه‌هایی بودند که به نوعی جبران‌کننده محدودیت‌هایی هستند که در بالای ترازنامه بانک‌ها داشتیم و تامین مالی واحدهای تولیدی را تسهیل می‌کنند.

مدیرکل اقتصادی بانک مرکزی با بیان اینکه همواره این دغدغه برای فعالان اقتصادی و تولیدکنندگان وجود داشته که کنترل رشد ترازنامه بانک‌ها و کنترل اعتبارات بانکی، گاهی اوقات می‌تواند آثار منفی بر رشد داشته باشد، گفت: تلاش بانک مرکزی بر این است که در سال جاری کیفیت تسهیلات‌دهی بانک‌ها بهبود یابد.

وی اضافه کرد: کنترل نقدینگی یکی از متغیرها و سیاست‌های مهم در کنترل فشارهای تورمی است که در قوانین بالادستی مانند برنامه‌های توسعه، اهدافی برای رشد پایین نقدینگی پیش‌بینی شده است. بر همین اساس مسئله کنترل نقدینگی همواره در دستور کار بانک مرکزی بوده است و این شاخص متغیر مهمی در ارزیابی عملکرد بانک مرکزی در طول سال گذشته به شمار می‌آید.

مهدی‌زاده گفت: رشد پول (بخش سیال نقدینگی) نیز از ۶۵.۲ درصد در پایان سال ۱۴۰۱ به ۱۷.۵ درصد در پایان اسفندماه سال گذشته کاهش یافت؛ بنابراین با کنترل شاخص‌های پولی اثرگذار بر تورم انتظار می‌رود شاخص نرخ تورم نیز در ماه‌های آتی ارقام پایین‌تری را ثبت نماید.

وی ادامه داد: اقتصاد کشور در سال‌های قبل از سال ۱۴۰۰ رشدهای نقدینگی بالایی را به دلیل ناترازی‌های مختلف در حوزه‌های گوناگون، تجربه کرد. به عنوان مثال در سال ۱۳۹۹ رشد نقدینگی ۴۰.۶ درصد بود که این رقم در سال ۱۴۰۰ به ۳۹ درصد رسید و به دنبال تجدیدنظر بانک مرکزی در رویه‌های جاری برای کنترل رشد نقدینگی؛ رویه‌ای با عنوان «کنترل رشد ترازنامه بانک‌ها» در دستور کار خود قرار داد.

مهدی‌زاده با بیان اینکه این رویه در سال ۱۴۰۰ هم پیگیری شده بود، تصریح کرد: با توجه به‌ضرورت اصلاح برخی کاستی‌ها، فرایند اجرای این سیاست در سال ۱۴۰۰ با کندی مواجه بود و عملاً از سال ۱۴۰۱ این امر با جدیت بیشتری در دستور کار بانک مرکزی قرار گرفت.

وی بیان کرد: در سال ۱۴۰۱ بانک مرکزی، هدف رشد نقدینگی به میزان ۳۰ درصد را لحاظ کرده بود و با مجموعه اقدام‌هایی که در جهت این هدفگذاری صورت گرفت، رشد نقدینگی به ۳۱.۱ درصد رسید که تقریباً حاکی از عملکرد مناسب و توفیق نسبی بانک مرکزی در زمینه کنترل رشد نقدینگی است.

مدیر کل اقتصادی بانک مرکزی خاطرنشان کرد: این رویکرد در سال ۱۴۰۲ با شدت و تاکید بیشتری پیگیری شد. در این سال هدفگذاری برای رشد نقدینگی ۲۵ درصد بود که این رقم در پایان سال ۱۴۰۲ به ۲۴.۳ درصد رسید که از عدد تعیین شده نیز کمتر بود. لازم به اشاره که دستیابی به رقم رشد نقدینگی ۲۴.۳ درصد در پایان سال ۱۴۰۲، در شرایطی حاصل شده است که رقم رشد نقدینگی سالانه زیر ۲۵ درصد آخرین بار در سال ۱۳۹۷ (۲۳.۱ درصد) محقق شده بود. در این شرایط می‌توان امیدوار بود که در سال جاری و همچنین در سال‌های آینده با «کنترل رشد نقدینگی» فشار تورم مهار و نرخ تورم کاهش پیدا کند.

مهدی زاده گفت: نرخ رشد پایه پولی نیز در سال ۱۴۰۲ روند نزولی قابل توجهی را تجربه کرد به طوری که نرخ این شاخص مهم پولی و تاثیرگذار در تورم نسبت به رقم فروردین سال ۱۴۰۲ که ۴۵ درصد بود با ۱۶.۹ واحد درصد کاهش، در پایان اسفندماه ۱۴۰۲ به ۲۸.۱ درصد رسید.

دیگر خبرها

  • بزرگترین شبکه پشتیبانی از سیستم‌های اتوماسیون شبکه بانکی کشور در «فرادیس البرز»
  • بانکداری ویدئویی، خدمت جدید بانک ملت به مشتریان برای اولین بار در کشور
  • رشد ۲۸.۲ درصدی تسهیلات بانکی در ۱۴۰۲/ رقم رشد نقدینگی ۲۴.۳ درصد در پایان سال ۱۴۰۲
  • شهرداری قم در مسیر تغییر ریل / کیفی‌سازی فضای شهری در اولویت قرار گرفت
  • انتشار نسخه جدید همراه بانک دی؛ «دی‌جت پرو»
  • پیام تبریک سرپرست بانک دی به مناسبت چهاردهمین سالگرد تأسیس بانک
  • تراز دریاچه ارومیه به ۱۲۷۰.۶۰ متر رسید/لزوم تغییر الگوی کشت
  • سقف روزانه تراکنش های بانکی در سال ۱۴۰۳ اعلام شد
  • حل مسائل نرم افزاری و سخت افزاری هرمز اولویت مدیران دولتی است
  • پرسپولیس منتظر معرفی عضو هیئت مدیره جدید